Konzervačné látky
Zaujímavosti
V tekutých výrobkoch konzervačné látky zaisťujú, aby receptúry boli stabilné. Bez konzervačných látok môžu výrobky začať nepríjemne zapáchať alebo sa v nich môžu začať množiť baktérie. Konzervačné látky, ktoré sa pridávajú do pracích a čistiacich prostriedkov, sa uvádzajú na obale bez ohľadu na ich koncentráciu, v súlade s nariadením EÚ o detergentoch. Ľudia so známou alergiou by tak mali mať možnosť vyhnúť sa pri nákupe výrobkom obsahujúcim túto látku.
Ako používame konzervačné látky?
Konzervačné látky používame v géli Persil, no len veľmi opatrne a v nevyhnutnom množstve.
Snažíme sa tak čo najviac vyhnúť konzervačným látkam, ak možno konzerváciu dosiahnuť pomocou iných zložiek. Pri použití sa gél Persil zriedi veľkým množstvom vody.