Enzýmy
Zaujímavosti
Enzýmy sú biologické čistiace látky, ktoré pôsobia konkrétne na určité druhy škvŕn. Existujú rôzne druhy enzýmov a každý z nich sa zameriava na odstraňovanie určitých druhov škvŕn a nečistôt (tuk, škrob, bielkoviny...). Každý enzým obsiahnutý v receptúrach značky Persil funguje ako katalyzátor a počas pracieho cyklu sa aktivuje viac než raz, aby úplne odstránil všetky čiastočky nečistôt. A to aj pri nízkych teplotách. Enzýmy musia byť uvedené na obale v súlade s nariadením EÚ o detergentoch, a to bez ohľadu na ich koncentráciu.
Viac o enzýmoch Persil
Hlavné enzýmy používané v receptúrach značky Persil sú proteázy, amylázy a celulázy:
Proteázy
Odstraňujú nečistoty na báze bielkovín, ako sú vajce, krv a mlieko
Amylázy
Odstraňujú škvrny na báze cukru a škrobu, ako sú cestoviny, zemiaky, ryža a obilniny
Celulázy
Vyhladzujú textílie, ošetrujú farby, zachovávajú belosť a pôsobia proti vzniku hrčiek
Ako používame enzýmy?
Značka Persil neúnavne vyvíja najmodernejšie enzýmy, ktoré sú prispôsobené meniacim sa zvykom v spoločnosti a účinne odstraňujú aj najnovšie typy škvŕn. Enzýmy aktívne za studena navyše pomáhajú odstraňovať škvrny už pri nízkych teplotách prania, napríklad pri 20 alebo 30 °C.